Frågor & Svar

Undrar du något om Salzburg eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Vad är Salzburg Card för något?
Det är ett förmånskort som bl.a. ger dig gratis inträde till alla sevärdheter och attraktioner i Salzburg. Du får åka kommunalt gratis, rabatter på kulturella evenemang och på olika guidade turer och utflykter. Du kan köpa det här: Salzburg Card

Vi tänkte hyra bil. Har ni några tips?
Först och främst är det väldigt bökigt att åka runt med bil i Salzburg. Om du kör vintertid rekommenderar vi snökedjor då vägarna kan bli ordentligt igensnöade. Du hittar de flesta biluthyrningsfirmor i Salzburgs flygplats.

Vad är ”typiskt Salzburg” att köpa?
Utan tvekan Mozartkugeln! Det är små chokladbollar fyllda med marsipan. Originalen hittar du på Café Furst, men de är ganska dyra. Ett litet paket kostar runt €7. Annars är det Mirabellvarianten som du hittar i butiker runt om i staden, och de är mycket billigare.

Har ni tips på någon spännande utflykt?
Ja saltgruvorna strax utanför Salzburg är en mycket uppskattad utflykt. Det är ett mycket roligt utflyktsmål, för hela familjen men tyvärr är inte barn under fyra år tillåtna. En guidad tur genom grottorna tar ungefär två och en halv timme och kostar ca €17 för vuxna, €10 för ungdomar/studenter och barn €9.

Vi ska besöka Salzburg I sommar och vill väldigt gärna besöka saltgruvorna. Läste någonstans att barn under 4 år får man inte ha med in. Stämmer det?

Det ska inte vara något problem att ta med barn under 4 år. Det finns ingen åldersgräns.